Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Konfirmandus ifi

Konfirmandus ifi (múltunk)

       "Mi módon őrizheti meg az ifjú az ő útát, ha nem a te beszédednek megtartása által?”

                                                            Zsoltárok 119,9 

     A 2006-os évben vette kezdetét a Konfirmandus ifjúsági alkalom. Ez a korosztály a Nagy ifis közösség tagjaihoz tartozott. Ezek a fiatalok 13 éves kortól- kb. 30 éves korig voltak résztvevői ennek az alkalomnak. A nagy korkülönbségre való tekintettel alakult meg a konfirmandus ifi.
      A konfirmandus ifjúsági alkalom jelenleg hetenként egy alkalommal van megtartva, minden hétfői napon, 17. 00 - órai kezdettel. A parókia gyülekezeti termében. Erre az alkalomra 8-10 fiatal látogat el hetente.
     Maga az alkalom játékkal indul, ezt követi az ének, majd az igei szolgálat. Az igei szolgálatot imaközösséggel zárjuk. Alkalmainkat változatossá tesszük filmklubbal, amelyet minden hónap első hétfőjén szervezünk a fiatalok részére. Színesebbé teszik még alkalmainkat a kézimunkák és a kirándulások is.
     A konfirmandus ifi szoros kapcsolatot ápol a nagy ifivel. Vannak közös alkalmak, amelyeken együtt veszünk részt, ilyen közös alkalom a Szabadidő klub, ünnepi alkalmak, kirándulások. Együtt dicsőítjük az Úr nagy nevét az ének szolgálatok alkalmával is.
    Fiataljaink aktív résztvevői a gyülekezeti alkalmaknak, mint az Istentisztelet, Szabadidő klub, evangelizációs alkalmak.

Konfirmandus ifi (jelenünk)

 

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek.

(Filippi 4,4)

 

Valóban öröm tölt el minket, hiszen újból hírt adhatunk a Konfirmandus Ifjúsági alkalomról. „Minden kezdet nehéz” szokták mondani és ez igaz is volt a konfirmandus ifi kezdetét tekintve. Kevés fiatal számára volt vonzó Isten Igéje. Sokat imádkoztunk a fiatalokért, hogy az Úr adjon számukra indíttatást és gyarapodjon kis közösségünk. Isten megáldotta kérésünket és évről évre gyarapodtunk. A konfirmandus fiatalok örömmel jöttek és hallgatták Isten igéjét.

Alkalmunk először minden hétfői napon volt megtartva, ez néhány hónapja megváltozott és át lett téve szerdára.  Hála az Úrnak, hogy ez nem volt akadály a fiataloknak és továbbra is szép számmal gyűlünk össze dicsérni Isten Szent nevét. Mára már több mint 20 fiatal sereglik össze minden szerdán, a parókia gyülekezeti termébe. A fiatalok látogatják a gyülekezeti alkalmakat, mint az Istentisztelet, Szabadidőklub. Emellett együtt énekelünk az ünnepi alkalmakon a Nagy ifi tagjaival együtt.

 

 

A derűs keresztyén jó ajánlás a

 hithez. Ahogyan a kirakat elé állsz

 megnézni, mi mindent lehet ott venni,

 éppen úgy tekintenek az emberek

az arcodra, vajon mi is lakik a szívedben.

 

C. H. Spurgeon

      Szeretettel hívunk és várunk téged is kedves konfirmandus testvérünk ezekre, az alkalmakra, melyek szerdán 6 órai kezdettel (Konfirmandus ifi) és pénteken 6 órai kezdettel (Szabadidőklub) vannak megtartva!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Közös alkalom

Február 5-én, vasárnap közös alkalomra került sor, ahol a konfirmandus ifisek és a tini klubosok vettek részt.

Az alkalom dicsőítéssel kezdődött, majd Zsukovszky Anna tartott előadást  a reklámokról és azok hatásáról az emberek életében. Ezután egy érdekes játék következett, ahol a fiatalok megmutathatták mennyire ismerik a reklámokat.

A játék után szeretetvendégségre került sor. Majd még néhányat énekeltünk, aztán mindenki hazatérhetett szeretett otthonába.

            Istené legyen a dicsőség azért, hogy kegyelméből vannak ilyen alkalmak, ahol a fiatalok az Úr közelében jól érezhetik magukat.

Bakos Edina és Szakács Izabella